sâmbătă, 26 martie 2016

Umidometrul de cereale, aparatul care nu trebuie sa lipseasca din dotarea unui agricultor



                        

Daca agricultura este una dintre pasiunile tale, sau pur si simplu iti doresti sa o faci pentru ca iti poate aduce avantaje financiare si profesionale, atunci trebuie sa te orientezi spre aparatura cat mai performanta, care sa eficientizeze intregul proces de productie si care sa iti sporeasca gradul de castig.
Din fericire, exista din ce in ce mai multe aparate performante destinate agricultorilor, care pot masura umiditatea cerealelor, pot sa separe diverse boabe in functie de tipul lor sau de marimi si pot chiar sa trateze semintele, fara a necesita un efort considerabil din partea producatorului.
Vom vorbi putin despre umidometrul de cereale, deoarece desi pare un aparat fara o prea mare importanta, este esential in agricultura. Un umidometru cereale poate sa masoare umiditatea din anumite tipuri de cereale si in felul acesta poate sa decida destinatia acestora, poate sa decida daca trebuie sa fie tratate sau nu si daca pot fi folosite in zona pentru care sunt destinate.

Umidometrele moderne de cereale 

Umidometrele de cereale ce pot fi gasite astazi in comerti sunt deosebit de bine puse la punct. Acestea sunt stabile, ofera informatii extrem de corecte si reusesc sa faca fata unei diversitati foarte mari de cereale. Daca in trecut, umidometrele erau aparate greoaie, astazi pot fi achizitionate astfel de dispozitive ce cantaresc doar 1 kg si pot fi transportate cu usurinta peste prin cultura, pentru a se descoperi toate detaliile despre cultura.

Ce trebuie sa inglobeze un umidometru?


Atunci cand achizitionezi un umidometru cereale este bine sa te orientezi spre un brand cat mai cunoscut, deoarece acesta iti poate oferi precizie si calitate. De regula, brandurile mai cunoscute fac teste extrem de precise si garanteaza o marja de eroare ce nu depaseste 0.5 %.
Conteaza foarte mult modul in care functioneaza umidometrul, precum si temperatura la care functioneaza. Presupunand ca nu masuram umiditatea cerealelor pe timp de iarna, umidometrul trebuie sa functioneze fara niciun fel de probleme la temperaturi intre 5 si 40 de grade Celsius. Exista, insa, umidometre profesionale care au o plaja de temperaturi mult mai mari.
Intervalul de masurare al umiditatii este si el foarte important. Acesta trebuie sa fie intre 5 si 40%, in asa fel incat precizia sa fie cat mai mare.
Nu in ultimul rand, un umidometru de cereale trebuie sa aiba un ecran LCD, pentru a genera informatii intr-un mod rapid si usor de citit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu